Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Romba tv

ΤΑΙΝΙΑ-ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΑΝΤΑ...



...είδα αργά χθες το βράδυ και θυμήθηκα, λατρεμένα μου...Επειδή όταν γίνονται στην Αφρική, ο κόσμος δεν προσέχει ούτε τις μέγιστες φρικαλεότητες, αυτό το post, είναι απολά μια υπενθύμιση. Μια μαρτυρία. Και ένα "οδοιπορικό" στην μνήμη όλων όσων δολοφονήθηκαν στην Ρουάντα το 1994.
ΠΡΟΣΟΧΗ -ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!



Ο εμφύλιος πόλεμος και η γενοκτονία στην Ρουάντα σημάδεψαν την τελευταία δεκαετία του 20ου αιώνα. Περισσότεροι από μισό εκατομμύριο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην διάρκεια των εθνοτικών συγκρούσεων. Ο Αργύρης Ντινόπουλος κάλυψε τον πόλεμο στην Ρουάντα ως απεσταλμένος της τηλεόρασης του Ant1 το καλοκαίρι του 1994.



PASTEUR BIZIMUNGU , πρόεδρος της Ρουαντα , Nοέμβριος του 1995, International Conference on Genocide , στο Kingali :

''Κάθε χωριό αυτής της χώρας έχει χτυπηθεί από την τραγωδία , είτε επειδή όλος ο πληθυσμός ενός χωριού στρατολογείται για να χτυπήσει άλλο χωριό , είτε επειδή μία ομάδα ανθρώπων ανέλαβε να σκοτώσει ή παρακίνησε άλλους να σκοτώσουν τους συγχωριανούς τους...


Χρησιμοποιήθηκαν περίπου 48 μέθοδοι βασανιστηρίων . Έθαβαν ζωντανούς ανθρώπους μέσα σε τάφους , τους λάκους των οποίων τα ίδια θύματα έπρεπε να σκάψουν. Έκοβαν και άνοιγαν τις μητρες των έγκυων γυναικών. Άνθρωποι έχουν σουβλιστεί ή ψηθεί ζωντανοί. Σε πολλές περιπτώσεις ο θάνατος γίνονταν εκτομή οργάνων , όπως η καρδιά , ενώ το θύμα ήταν ακόμα ζωντανό.
Σε μερικές περιπτώσεις τα θύματα έπρεπε να πληρώσουν τεράστιο χρηματικό ποσό για να τους σκοτώσουν με γρήγορο θάνατο . Ο Βρουταλισμός που χαρακτηρίζει τη γενοκτονία είναι ανευ προηγουμένου.'' ( !!!!!!!!!!!!!!!! ).....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου